Verder studeren

Ku Leuven Promotiebanner
Odisee Contactkaart
Wil je nog iets verderstuderen in plaats van al te gaan werken? Kom dan naar de infosessies over de schakel- en verderstudeerprogramma’s van KU Leuven in het GROOT AUDITORIUM.
​Ontdek hier welke bacheloropleidingen aan Odisee Hogeschool campus Gent aanleiding kunnen geven tot een masteropleiding aan KU Leuven, na het volgen van een schakelprogramma of een verkorte bachelor

Behaal je binnenkort je diploma professionele bachelor of studeer je bijna af als master in de industriële wetenschappen en wil je nog iets verder studeren in plaats van al te gaan werken? Kom dan naar de verderstudeerbeurs! We organiseren infosessies over de schakel- en verderstudeerprogramma’s van KU Leuven in het GROOT AUDITORIUM of loop even langs de infostand van KU Leuven op de verderstudeerbeurs in Tent 3. Wij staan voor jullie klaar en beantwoorden al jullie vragen.

Kom zeker ook eens langs bij de stand van Odisee in Tent 3. Hier vind je alle info over het behalen van een tweede bachelordiploma en postgraduaten.

SCHAKELPROGRAMMA’S NAAR INDUSTRIEEL INGENIEUR

Heb je al een diploma professionele bachelor, maar wil je graag verder studeren voor industrieel ingenieur? Dan kun je instromen in de masteropleiding na het volgen van een schakelprogramma. Tijdens de professionele bacheloropleiding richtte je je op de toepassing en de praktijk. De masteropleiding in de industriële wetenschappen vormt een mooie aanvulling op je opleiding en biedt een breder theoretisch kader aan, want alle toepassingen steunen op een wetenschappelijke basis. Ook de onderzoekcompetenties zijn belangrijk: een masterstudent onderscheidt zich door een uitgesproken kritische ingesteldheid, die de vraag stelt naar het waarom in de techniek. In deze infosessie wordt meer informatie gegeven over schakelen aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en vervolgens wordt specifiek ingezoomd op schakelen aan Technologiecampus Gent.

VERDERSTUDEERPROGRAMMA'S

Postgraduaten en permanente vormingen Odisee

In het postgraduaat Sales and business development leer je als pas afgestudeerde de basisprincipes van sales en marketing en hoe te onderhandelen en oplossingen te verkopen aan klanten. Dit postgraduaat is op het lijf geschreven voor wie die graag in een B2C (business-to-consumer) of B2B (business-to-business) omgeving aan de slag wil. Of wil je liever als preventie- of milieu-expert aan de slag? Samen met KU Leuven richt Odisee de opleidingen Preventieadviseur en Milieucoördinator aan. Als expert adviseer je en ondersteun je je werkgever bij het uitbouwen en implementeren van een welzijnsbeleid en/of een milieubeleid. Kom gerust langs op onze stand in Tent 3 of vind meer info op www.odisee.be/ae.

Bekijk ook de postgraduaten georganiseerd door EHSAL Management School (EMS). Zij bieden verscheidene postgraduaten aan die zich specifiek richten tot afgestudeerde bachelors en masters die hun diploma willen aanvullen met een praktijkgerichte specialisatieopleiding zoals Finance en securities, Marketingmanagement, Digitale marketing en communicatie, en Human resources management. Alle info vind je op www.emsbrussel.be  

De Fiscale hogeschool tenslotte biedt het postgraduaat Fiscaal recht & fiscale praktijk aan. Dit postgraduaat richt zich tot pas afgestudeerden hoger onderwijs met een voorkennis van het fiscaal recht. Meer info op www.fhs.be

Postgraduaten KU Leuven

In het postgraduaat innoverend ondernemen voor ingenieurs zet je een innovatief project in een (internationaal) bedrijf op of kies je voor het start-up traject waarbij je begeleid wordt bij de opstart van een eigen onderneming. Een derde traject zijn de teamprojecten. Studententeam FLACRA komt daarover getuigen. Ook het postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology komt aan bod, een aanrader voor wie verder wil in research & development of denkt aan doctoreren.

Doctoreren aan KU Leuven

Het onderzoek aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen wordt georganiseerd in 7 Technologieclusters waarbinnen je kan doctoreren, namelijk: Materialentechnologie, Bouw, Duurzame Chemische Procestechnologie, Elektrotechniek, Werktuigkundige Industriële Ingenieurstechnieken, Computerwetenschappen en Bioengineering Technologie. Naast een promotor die je begeleidt, krijg je ook op elk moment van je doctoraat administratieve hulp en ondersteuning van de Arenberg Doctoral School. Interesse? Kom dan zeker naar deze sessie.

Specifieke lerarenopleiding

Zie je eerder toekomst in het onderwijs? Volg dan de sessie over de specifieke lerarenopleiding Engineering & Technology. Interdisciplinariteit is een belangrijk sleutelbegrip in een STEM-context. Daarom krijg je in de opleiding uitvoerig training om hiermee om te gaan. De vakdidactiek zoomt in op technologische toepassingen en de typische ingenieursvaardigheden. Via projectwerk moeten leerlingen leren samenwerken, ontwerpen en creëren in een praktijkgerichte omgeving met aandacht voor duurzaamheid.

Overstapmogelijkheden van industrieel ingenieur naar burgerlijk of bio-ingenieur

De overgang van industrieel naar burgerlijk ingenieur of bio-ingenieur is al jaren een traditie aan de KU Leuven. De KU Leuven biedt trajecten op maat aan voor een vlotte overgang naar de master in de (bio-) ingenieurswetenschappen. Wie binnen zijn specialisatie blijft, kan met 120 studiepunten het diploma halen, maar ook meer diversifiërende trajecten zijn mogelijk. De specifieke meerwaarde, de startvoorwaarden en de exacte studietrajecten worden toegelicht in deze sessie.

Management en economie

Maak kennis met masters in bedrijfsmanagement en economie speciaal voor niet-economische masters. In Leuven, Brussel en Antwerpen vind je opleidingen in economie, bedrijfseconomie en beleidsinformatica, zowel Nederlands- als Engelstalig. Die programma’s zijn bedoeld voor masters die zich willen verbreden en diversifiëren.

Andere ingenieursmasters, wetenschappen en architectuur

Zin in een specialisatie? Nanowetenschappen? Artificiële intelligentie? Ruimtevaart? Of liever een master in nucleaire technieken of in veiligheid? Er zijn nog vele masterprogramma’s die je aan het denken kunnen zetten. Ontdek ze op de stand van KU Leuven over verder studeren.