Verderstudeerprogramma's KU Leuven

Ontdek alle verderstudeerprogramma's op de stand van KU Leuven op de Verderstudeerbeurs of tijdens de specifieke infosessies.

Postgraduaten KU Leuven

In het postgraduaat Innoverend Ondernemen voor ingenieurs krijg je de kans om via innovatieve projecten een unieke ervaring op te doen in het bedrijfsleven. In het postgraduate Tech Innovations in Ventures & Teams (TechInVenT) kan je deelnemen aan een van de innovatieve teamprojecten of je eigen onderneming starten.  

Doctoreren aan KU Leuven

Een doctoraat geeft je de gelegenheid om zelf een actieve bijdrage te leveren binnen een bepaald onderzoeksdomein. Als je doctoreert in de industriële of biowetenschappen, volg je je doctoraatsopleiding bij de Arenberg Doctoral School van de Groep Wetenschap & Technologie.

Leraar worden via de Educatieve Master

Je hebt al een diploma en/of nuttige ervaring en je wil graag leraar secundair onderwijs worden? Dan is een lerarenopleiding via Edu iets voor jou. Edu bundelt de (verkorte) lerarenopleidingen secundair onderwijs aangeboden door KU Leuven, LUCA School of Arts en VIVES en biedt zo een grote flexibiliteit binnen het bredere Edu-netwerk.

In Gent kan je binnen Edu by KU Leuven 10 verkorte educatieve masteropleidingen (60 SP) volgen, waaronder de verkorte educatieve masteropleiding in de wetenschappen en technologie. Deze opleiding biedt in Gent de volgende vakdidactieken aan: wiskunde, engineering en technologie, fysica, biologie en chemie. 

Overstapmogelijkheden van industrieel ingenieur naar burgerlijk

De overgang van industrieel naar burgerlijk ingenieur is al jaren een traditie aan de KU Leuven. De KU Leuven biedt trajecten op maat aan voor een vlotte overgang naar de master in de ingenieurswetenschappen. Wie binnen zijn specialisatie blijft, kan met 120 studiepunten het diploma halen, maar ook meer diversifiërende trajecten zijn mogelijk.

Management en economie

Maak kennis met masters in bedrijfsmanagement en economie speciaal voor niet-economische masters. In Leuven, Brussel en Antwerpen vind je opleidingen in economie, bedrijfseconomie en beleidsinformatica, zowel Nederlands- als Engelstalig. Die programma’s zijn bedoeld voor masters die zich willen verbreden en diversifiëren.

Andere ingenieursmasters, wetenschappen en architectuur

Zin in een specialisatie? Nanowetenschappen? Artificiële intelligentie? Ruimtevaart? Of liever een master in nucleaire technieken of in veiligheid? Er zijn nog vele masterprogramma’s die je aan het denken kunnen zetten.

SCHAKELPROGRAMMA’S NAAR INDUSTRIEEL INGENIEUR

Heb je al een diploma professionele bachelor, maar wil je graag verder studeren voor industrieel ingenieur? Dan kun je instromen in de masteropleiding na het volgen van een schakelprogramma. Tijdens de professionele bacheloropleiding richtte je je op de toepassing en de praktijk. De masteropleiding in de industriële wetenschappen vormt een mooie aanvulling op je opleiding en biedt een breder theoretisch kader aan, want alle toepassingen steunen op een wetenschappelijke basis.

In deze infosessie wordt meer informatie gegeven over schakelen aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en vervolgens wordt specifiek ingezoomd op schakelen aan KU Leuven-Gent, Campus Rabot.

Ku Leuven Promotiebanner