Verderstudeerprogramma's KU Leuven

Postgraduaten KU Leuven

In het postgraduaat innoverend ondernemen voor ingenieurs zet je een innovatief project in een (internationaal) bedrijf op of kies je voor het start-up traject waarbij je begeleid wordt bij de opstart van een eigen onderneming. Een derde traject zijn de teamprojecten. Studententeam FLACRA komt daarover getuigen. Ook het postgraduaat Research Valorisation in Engineering Technology komt aan bod, een aanrader voor wie verder wil in research & development of denkt aan doctoreren.

Doctoreren aan KU Leuven

Het onderzoek aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen wordt georganiseerd in 7 Technologieclusters waarbinnen je kan doctoreren, namelijk: Materialentechnologie, Bouw, Duurzame Chemische Procestechnologie, Elektrotechniek, Werktuigkundige Industriële Ingenieurstechnieken, Computerwetenschappen en Bioengineering Technologie. Naast een promotor die je begeleidt, krijg je ook op elk moment van je doctoraat administratieve hulp en ondersteuning van de Arenberg Doctoral School. Interesse? Kom dan zeker naar deze sessie.

Edu by KU Leuven

Je hebt al een diploma en/of nuttige ervaring en je wil graag leraar secundair onderwijs worden? Dan is een lerarenopleiding via Edu iets voor jou. Edu bundelt de (verkorte) lerarenopleidingen secundair onderwijs aangeboden door KU Leuven, LUCA School of Arts en VIVES en biedt zo een grote flexibiliteit binnen het bredere Edu-netwerk.

In Gent kan je binnen Edu by KU Leuven 10 verkorte educatieve masteropleidingen (60 SP) volgen, waaronder de verkorte educatieve masteropleiding in de wetenschappen en technologie. Deze opleiding biedt in Gent de volgende vakdidactieken aan: wiskunde, engineering en technologie, fysica, biologie en chemie. 

Folders en meer uitleg krijg je aan de stand, tijdens de presentatie of kan je nalezen via www.edu-leraar.be

Overstapmogelijkheden van industrieel ingenieur naar burgerlijk

De overgang van industrieel naar burgerlijk ingenieur is al jaren een traditie aan de KU Leuven. De KU Leuven biedt trajecten op maat aan voor een vlotte overgang naar de master in de ingenieurswetenschappen. Wie binnen zijn specialisatie blijft, kan met 120 studiepunten het diploma halen, maar ook meer diversifiërende trajecten zijn mogelijk. De specifieke meerwaarde, de startvoorwaarden en de exacte studietrajecten worden toegelicht in deze sessie.

Management en economie

Maak kennis met masters in bedrijfsmanagement en economie speciaal voor niet-economische masters. In Leuven, Brussel en Antwerpen vind je opleidingen in economie, bedrijfseconomie en beleidsinformatica, zowel Nederlands- als Engelstalig. Die programma’s zijn bedoeld voor masters die zich willen verbreden en diversifiëren.

Andere ingenieursmasters, wetenschappen en architectuur

Zin in een specialisatie? Nanowetenschappen? Artificiële intelligentie? Ruimtevaart? Of liever een master in nucleaire technieken of in veiligheid? Er zijn nog vele masterprogramma’s die je aan het denken kunnen zetten. Ontdek ze op de stand van KU Leuven over verder studeren.

SCHAKELPROGRAMMA’S NAAR INDUSTRIEEL INGENIEUR

Heb je al een diploma professionele bachelor, maar wil je graag verder studeren voor industrieel ingenieur? Dan kun je instromen in de masteropleiding na het volgen van een schakelprogramma. Tijdens de professionele bacheloropleiding richtte je je op de toepassing en de praktijk. De masteropleiding in de industriële wetenschappen vormt een mooie aanvulling op je opleiding en biedt een breder theoretisch kader aan, want alle toepassingen steunen op een wetenschappelijke basis. Ook de onderzoekscompetenties zijn belangrijk: een masterstudent onderscheidt zich door een uitgesproken kritische ingesteldheid, die de vraag stelt naar het waarom in de techniek. In deze infosessie wordt meer informatie gegeven over schakelen aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en vervolgens wordt specifiek ingezoomd op schakelen aan Technologiecampus Gent.

Ku Leuven Promotiebanner